برخی از یاداشت هایی که ابتدای سال در کانال کوچک شخصی ام در تلگرام منتشر کردم
#فرهنگ_نوشت
بسم الله الرحمن الرحیم
شما اگر تهیه کننده صدا و سیما باشید، هر سال تحویل و هر عید و مناسبت، میتوانید با یک ایده تکراری مدیران را مجاب برای واگذاری یک برنامه به خود کنید.
دعوت از یک سری بازیگر و خواننده سلبریتی و فراهم شدن یک گفتگوی تمجید گونه برای هرچه مسئله تر شدن زندگی خصوصی و جایگاه آن ها!
خیلی وجود چند نکته مثبت و یا حضور چند عمامه به سر و حتی توسلات معنوی را جدی نگیرید. اینها رعایت اقتضاعات حد اقلی شبکه های ملی سیمای جمهوری اسلامیست و از نقد به کلیت بدون فکر این روند تکراری نمی کاهد.
نقش مجریان چیست؟
چک هر ساله این کلیشه، با حضور و اجرای مجریان نقد میشود.
این نکات در هر برنامه و هر شبکه شدت و ضعف خود را دارد .
اجمالا برای ارزیابی و نمره دادن به یک محصول رسانه ای این سوال را بپرسید که :
این برنامه چه چیزی را برای من مسئله و چه میلی را برای من زنده میکند؟؟
برنامه مردان آهنین چه علاقه ای را در من زنده میکند یا شنیدن مکرر سوال( تا حالا عاشق شدی ) از یک بازیگر چه رفتاری را برای ما الگو و چه خبری را برای مخاطب مسئله میکند؟
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب پرویز پرستویی در صفحه شخصی خود فیلمی از یک خانم رقاصه ی قبل از انقلاب در سن پیری درحال قدم زدن در پیاده رویی در امریکا قرارداده اند و سعی کرده اند دل شکستیشان از دیدن این صحنه را با ما به اشتراک بگذارند و گلایه ای کنند که چرا فلان رقاصه یا فلانی و فلانی از بازیگران دوران طاغوت از ایران رفته اند. و این از عدم بخشندگی و تنگ نظری جمهوری اسلامیست.
جناب پرستویی، هنگام دیدن پست شما تلویزیون داشت گفتگویی با ایشان(سعید راد ) انجام میدادند که من حیا دارم فیلم های قبل از انقلاب ایشان را به کسی نشان دهم.
مسئولیت به هر دلیل در ایران نماندن یا عدم میل به دوری از منش مبتذل و کاباره پسند رقاصه ها و مطرب و بازیگری که رفته اند و نمانده اند با انقلاب است؟
این همه طلبکاری و حق به جانب پنداری همیشگی شما بازیگران چه موقع جایش را به انصاف میدهد؟
شما که جمهوری اسلامی را به تنگ نظری متهم میکنید، بشمارید لیست بازیگران مانده را:
جمشید مشایخی
ثریا قاسمی
عزت الله انتظامی
ژاله علو
عباس کیارستمی
بهرام بیضایی
داوود رشیدی
شهلا ریاحی
علی نصیریان
و...
#پرویز_پرستویی
#فرهنگ_نوشت
بسم الله الرحمن الرحیم
چند خطی در رابطه #لاتاری
خیلی خلاصه:
آنچه به عنوان رابطه <دوست دختر، دوست پسر> در جامعه امروز ما رقم میخورد، مسبب بسیاری از مشکلات فرداروز ما بوده و هست.
این نوع دوستی و فضایی که با خود می آورد کلاس بی تعهدی دختر و پسریست که فردا روز، قرار است عقدنامه یک عمر تعهد را امضا کنند و کرده اند.
تمرین اعتبار دادن به شور و هیجان لحظه ای با عینک هوس است.
مشقیست برای تنوع طلبی، و بسیار نکات دیگر که در این کوتاه نوشت نگنجید!
ذهن مشاوران متعد ما این سالها پر است از مصادیق ضرر های گاه بی جبران این سبک نو از زندگی.
طبق آماری نانوشته اکثریت و طبق آماری نوشته شده، 70 درصد خیانت ها بین کسانی بوده که قبل از ازدواج در چنین فضایی بوده اند.
در مقالات متعددی در امریکا این نکته گفته شده است که حتی دختران امریکایی ای که در دبیرستان رابطه دوستی با جنس مخالف را تجربه میکنند، دچار مشکلاتی چون افسردگی و استرس و در موارد خطرناکتر، بیماری های جنسی و سقط جنین در سنین زیر 18 سال میشوند.
در سینمای به اصطلاح آسیب شناسانه ما نسبت به این فضا توطئه سکوت وجود دارد. هیچ گاه عامل خیانت اینگونه فضا های باز اختلات و دوستی معرفی نمیشود، آسیبی را به آن نسبت نمیدهند و وجودش را عادی سازی میکنند.
هرجا و هرکس را دیده اید که قدمی برای تبلیغ یا حتی عادی سازی این روابط انجام داد، خواهشا انگشت اتهام خیانت به فردای جوانان را به سمتش بگیرید.
ای کاش لاتاری زمین بهتری برای حرف درست #غیرت انتخاب میکرد.
غیرت ورزی به عنوانی کنشی تایید شده از طرف دوست پسر یک مرحومه، قطعا ذهنیت مثبتی نسبت به این روابط ایجاد میکند.
نمایش #کلیشه_دوست_پسر_بامرام فراتر از عادی سازی این گونه رابطه هاست.
حتی اگر این فرض(ایجاد ذهیت مثبت)را نپذیرید، عادی سازی این روابط از خطاهای بسیار نسنجیده ی یک فیلم متعهد است.
این طلبکاری نتیجه سازمانیست انقلابی که از فرایند سفارش دادن، شاید پول دادن را خوب بلد است و هنگام سفارش سعی میکند طبق گفته های عوامل سازنده فیلم مذکور(پایتخت) نقش تهیه کننده خوب را بازی کند:
کم حرف
کم دخالت
پول بده
تهیه کننده گانی که هنگام سفارش برای بیان مواضع و سفارششان لکنت میگیرند، محکومند که اینگونه بهشان بتازند.
بازیگری که با حمایت و میدان دادن تلویزیون، سری در رشته خود دراورده، حالا تلویزیون را به خاطر مواضعش تحقیر می کند
اگر دوستان سفارش دهنده از ابتدا منطقی و محکم بر سر اصول و توقعاتشان نباشند، دستشان همیشه خدا زیر ساتور تکنسین (هنرمند) است و با چند پست فضای مجازی انگشت اتهام افکار عمومی به طرفشان میچرخد. مدیری که با شبکه ای چند ده هزار کارمندی و مخاطبی میلیونی، باید نگران چند پست اینستاگرامی باشد.