وبسایت شخصی محمد حسین تیرآور

لطفا به غرب نگاه کن دانشجو

جمعه, ۲۹ آبان ۱۳۹۴، ۱۲:۳۴ ق.ظ

انتشار:

خبرگزاری دانشجو

روزنامه جوان

بسم الله الرحمن الرحیم

از پله های دانشکده مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی که پایین بیایی، مسئولین دانشگاه برایت  بستری فراهم کرده اند که ذهنت مدیریت منابع و نیروی انسانی کشورت را کنار بگذارد، و به جای هرمزگان، اهواز، قزوین و تبریز، وقت بگذاری برای رونق هرچه بیشتر، لندن، نیویورک، آمستردام و نوتردام.

پایین دانشکده مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی غرفه ایست آبی رنگ، مانند همان شعبه از کارخانه در آفریقای جنوبی. غرفه ای از شرکت بزرگ و چند ملیتی یونیلیور.

شرکت یونیلیور، شرکتیست چند ملیتی که مالکیت 400 برند مطرح در دنیا را در اختیار دارد و از سال 1930 فعالیت خود را شروع کرده است.

بعد از ورود به غرفه، کاتالوگی به تو داده می‌شود که رویش نوشته است: اگر یونیلبور بخواهد از میان برند های خود که در ایران نیست محصولی را وارد کند، کدام را توصیه می‌کنید و چرا؟

و برای توضیحات بیشتر که به سایت مراجعه کنید نوشته است: " ﻣﺎﻣﻮرﯾﺖ ﺷﻤﺎ یافتن ﻣﺤﺼﻮلی ازبین 385 محصول  ﯾﻮﻧﯿﻠﯿﻮر ﻣﻰ ﺑﺎﺷﺪ ﮐﻪ در ﺳﺒﺪ ﻣﺤﺼﻮﻻت اﯾﺮان ﻣﻮﺟﻮد ﻧیست."

این شرکت از میان 400 برند خود، 15 برند را به ایران وارد میکند و حالا به دنبال مشورتی حساب شده و کارشناسی شده می‌گردد برای واردات بیشتر برندهای خود به وعده یک تبلت، سفر به ترکیه و یک گوشی موبایل. و این فضاییست که مسئولین بزرگترین دانشگاه علوم انسانی غرب آسیا در اختیارشان قرار داده اند؛ تا جهت دهند به فکر دانشجوی ایرانی برای هرچه وابسته تر شدن کشور و اقتصادش به دیگری، و تا به باد داده شود بذر امید تولید در دل جوانان و تولید کنندگان نوپای کشور در رقابت با طوفان ابربرندهای تنومد 70 ساله جهانی.

در جهانی که رئیس دزدان شده اند کلانتر، و هر روز به هر بهانه تهدیدی برای تحریم و بستن شیرهای زیر دستشان وجود دارد، مشخص نیست این بستر سازی با کدام مفاد طرح منطقی اقتصاد مقاومتی هم خوانی دارد؟!

پیشتازی اقتصاد دانش بنیان؟ یا توسعه هرچه بیشتر کارآفرینی؟ یا تأمین شرایط و فعال‌سازی همه امکانات و منابع مالی و سرمایه‌های انسانی و علمی کشور به منظور توسعه کارآفرینی؟ یا بند ششم که می‌گوید: افزایش تولید داخلی نهاد‌‌ه‌ها و کالاهای اساسی(بویژه در اقلام وارداتی)، و اولویت دادن به تولید محصولات و خدمات راهبردی و ایجاد تنوع در مبادی تأمین کالاهای وارداتی با هدف کاهش وابستگی به کشورهای محدود و خاص؟ و شاید گوشه ای از یک بند که نوشته است: " به کارگیری ظرفیت و قابلیت‌های متنوع در جغرافیای مزیت‌های مناطق کشور" آنهم با توجیه رشد هرچه بیشترکشورمان در صنعت حمل و نقل؟؟

و مشکل نه خلاقیت آزموده شده یک شرکت چند ملیتی برای رشد فروش محصولاتش، بلکه بی توجهی مسئولین یک فضای علمی به توانایی جهت دهی ذهنی داشجویان است. اینکه، آیا اصلا توجهی به عاقبت و اثر فعالیت و بستر سازی خود نکرده اند که دقیقا ذهن هارا بر خلاف آینده مثبت و نیاز کشور سوق می‌دهند؟ یا این که اصلا نقشی در جهت دهی ذهن ها برای خود قائل نیستند، و یا نیاز کشور برایشان روشن نیست، که هر سه مورد خطرناک است.

اصلا مهم نیست که چند نفر از دانشگاه به این غرفه توجهی کرده اند یا در مسابقه شرکت می‌کنند؛ مشکل در بحث مدیریتیست. این حضور و این مصداق، نشانه ایست نگران کننده از عدم مدیریت صحیح در مهمترین فضایی که قرار است مدیران آینده کشور در آنجا تربیت شوند و باید سوال شود که آیا اهمیت جایگاه مورد توجه قرار گرفته است؟

 ما نیز بنا به تحلیل یک توطئه را نداریم و مصصم به اثبات اینکه اقدام صورت گرفته  مصداقی از "تحریم مثبت" گفته شده توسط اریک باب (دانشیار دپارتمان علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه فلوریدا) است یا خیر، نیستیم، و توجهمان به همانیست که ذکر شد.

"روزنامه آمریکایی واشنگتن پست در تحلیلی به قلم «اریک لاب، با بیان اینکه تحریم‌های پیشین علیه ایران در تغییر نظام حاکم این کشور موفق نبوده‌اند، پیشنهاد استفاده از روش‌هایی موسوم به «تحریم مثبت» برای دستیابی به این هدف ناکام‌مانده را مطرح کرده است. تغییر این روند، مستلزم تعامل با تهران و ترغیب آن با چماق‌های کمتر و هویج‌های بیشتر - یا به تعبیر دیوید بالوین - استفاده از «تحریم‌های مثبت» هستند که زمامداری اقتصادی و قدرت بازار نرم در شکل کمک‌های خارجی، سرمایه‌گذاری، بازرگانی و انتقال‌های فناوری را شامل می‌شوند.

مفهوم «تحریم‌های مثبت» استفاده از اقدامات مثبتی نظیر آنچه در بالا مطرح شد، برای دستیابی به همان هدف‌های مدنظر از «تحریم‌های منفی» است."

 لازم به ذکر است که این غرفه، در چند دانشگاه بزرگ دیگر در تهران (به گفته غرفه دار مجموعه) برگزار شده است، و این شرکت به گفته مسئولین، در حکم وارد کننده بوده و فقط در 4 نمونه از 15 برند خود در ایران، اقدام به بسته‌بندی این کالاها می‌کند.

 

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • جمعه, ۲۹ آبان ۱۳۹۴، ۱۲:۳۴ ق.ظ
  • محمد حسین تیرآور

نظرات (۱۲)

به به
مبارکه
روزنامه نوشت!
پاسخ:
سلام. دیگه دیگه ;)
احسنت 

قلم عالی ، محتوا خردمندانه . . . 
پاسخ:
تشکر عزیز
سلام، از قلم شما حظ کردم، اما بیشتر از توجه و بصیرت شما لذت بردم، و البته از اینکه چند هزار دانشجو دانشگاه علامه به این موضوع بی تفاوت بودن متاسف شدم. اما تا زمانی که سیستم آموزشی ومنابع درسی دانشکده های مدیریت(در تمام گرایش ها) در راستای مصرف گرایی تلاش می کنند و آب به آسیاب سرمایه داری میریزن همین آش هست و همین کاسه! قصور از دانشجو نیست، مشکل در ساختار هست.
پاسخ:
تشکر ازینکه وقت گذاشتید عزیز 

قرار شد این سخن در قالب تصویر بیان بشود؟!
پاسخ:
؟؟؟

سلام
پاسخ:
سلام
سلام در بین تمام متن هات متنی به این روانی ندیدم ، از نظر قلم عالی بود ، یه نکته مثبت این که همه ما بار ها از کنار اون چادر رد شدیم اما هیچ کدوم متوجه این نکته نشدیم ، آفرین بر نگاه ریز بینت
پاسخ:
ممنون عزیز
هوالعلیم
مطلب خیلی خوبی بود چه با لحاظ قلم نویسنده و چه به لحاظ تیزبینی در انتخاب سوژه.

سلام و خسته نباشید

بابت نوشتار خوبتان متشکرم. امیدوارم به همین ترتیب به مسیرتان ادامه دهید و همواره در پی توجه به مسایلی باشید که شاید ما کم توجه از کنارشان عبور می‌کنیم. توصیه‌ای دوستانه دارم که قضاوت در مورد درستی یا نادرستی آن بر عهده‌ی خود شما خواهد بود.

جملاتی از این دست، تبدیل شده‌اند به کلیشه‌ی شعاری مطبوعات:
"تا جهت دهند به فکر دانشجوی ایرانی برای هرچه وابسته تر شدن کشور و اقتصادش به دیگری، و تا به باد داده شود بذر امید تولید در دل جوانان و تولیدکنندگان نوپای کشور در رقابت با طوفان ابربرندهای تنومد 70 ساله جهانی"
حال که با دقت به اطراف نگاه می‌کنید و خطاها و روندها را می‌بینید و مخاطبان شما مدیران و دانشجویان هستند، با ادبیاتی تحلیلگرانه‌تر با آنان سخن بگویید. نکات مثبت و منفی یک اقدام را ببینید و بیان کنید و توضیح دهید که به چه خاطر اثرات مثبت یا منفی بر دیگری می‌چربند.

این کار نه تنها کیفیت نوشتار شما را افزایش می‌دهد بلکه موجب می‌شود موافق و مخالف احترام بیشتری برای شما و نوشته‌هایتان قائل شوند.

پیروز باشید

پاسخ:
سلام. بسیار از شما متشکرم که وقت گذاشتید استاد
  • سجاد فخرایی
  • به نام حق
    سلام ، یادداشت خوبیست...
    تیزبینی شما بیشتر...
    به نظر من باید ببینیم وبررسی کنیم که چطور یک شرکت چند ملیتی وابسته به آمریکا سر ازدانشگاه درآورده ...
    واین که نفوذ از کجا صورت گرفنه ...
    به نظر من یکی از مصادیق حرف امام خامنه ای از نفوذ همین کار هوشمندانه اون هاست....
    شاید افرادی در دانشگاه وبدنه وزارت علوم مبالغی در یافت میکنند تا بگذارند این کار توی دانشگاه ها انجام بشه...
    به نظرم باید یه نسخه از روزنامه جوان که یادداشتتون توش نوشته رو بدین به مسولین وزارت علوم و مسولین دانشگاه شاید اون ها هم خوابند بلکه از شایدبیدارشن....
    و................................
    درپایان من شما رو به خاطر دغدغه ای که دارید تحصین میکنم و...
    در پناه حق

    سلام علیکم.
    متن خوب و کاملی بود.
    ممنون
    انقلاب اسلامی زنده است و رویش هایش ادامه دارد...
    پاسخ:
    سلام. کاش ایمیلتان را مینوشتید
    عالی آفرین به دقتت...
    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی